Curt Källmans metod

Med Vedic Art, Curt Källmans  metod, närmar du dig konsten på ett lätt, roligt och kravlöst sätt. Vi låter allt ske naturligt och det som vill visa sig på bilden är välkommet.

Du kommer in i din egen rytm och finner då ditt eget personliga uttryck i konsten.

Du tränar också ditt seende på olika sätt och det påverkar din syn på världen runt omkring dig. 

Vedic Art har sina rötter i de indiska Vedaskrifterna precis som yogan.

Vedic Art ger dig möjligheter att lära känna dig själv, upptäcka dina dolda förmågor och hitta din skaparkraft.

Metoden består av 17 steg/principer. Till vart och ett steg hör en uppgift, som du gör på ditt eget sätt. Då blir det lätt, roligt, kravlöst och utvecklande!

Spännande upplevelser väntar!

Vi arbetar med akrylfärger eftersom de är lätta att hantera. Du späder ut eller använder dem direkt från tub/burk      eller flaska. De är också lätta att måla över.

Vi arbetar med akrylfärger eftersom de är lätta att hantera. Du späder ut eller använder dem direkt från tub/burk      eller flaska. De är också lätta att måla över.

Citat av Curt - berättelser om Vedic Art

"Vedisk kunskap leder fram till att utveckla varje individs naturliga sätt att uttrycka sig och att själv välja vad hon eller han vill uttrycka."

"Välj själv de färger du naturligt dras till --- mörka eller ljusa spelar ingen roll. Endast vi själva vet vad vi behöver för färger just nu!"

"Varje individ har sin egen rytm i livet och i skapandet. Följ din! Det är både onaturligt och hindrande för utvecklingen att försöka tillägna sig någon annan rytm än sin egen."

"Så snart vi kommer i kontakt med ett skapande som är kopplat till oss själva, blir det hela meningsfullt på ett helt annat sätt än innan!"

"Du har redan i dig själv alla de resurser du kommer att behöva."

"Den skapande processen innebär att vi drivs till att söka skapa balans och harmoni."

"Egentligen finns det ingenting som vi inte kan se i det lilla som inte samtidigt har med det stora att göra. I oss själva - i mikrokosmos - ryms hela makrokosmos."

"Det är viktigt att påpeka att det inte finns några måsten i konsten."

"Alltså - övervinn motståndet om du känner så. Sedan tar processen hand om sig själv."

Dela den här sidan